• Önbarnitó

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Ur,Doktor Nő! Egyik ismerősöm azt mondta hogy az önbarnitó krém használata káros és jobb ha inkább szoliba járok vagy napozok?ez igaz?másik hogy az arcomra sosem szoktam kenni csak a testemre és azt mondta hogy igy is okozhat pattanásokat.Ez ugye butaság?mert azt mondta hogy amig használta ő is addig sokkal több pattanás volt az arcán.Először csak nevettem rajta de gondoltam megkérdezem mi is az igazság:)Válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a önbarnító krém témában

        Tisztelt Kérdező!

        A szolárium használatától vagy a napozástól jobb, ha önbarnító krémet használ, mert az nem jár UV-terheléssel, így annak késői káros mellékhatásai (pl. bőrrák, korai bőröregedés, ráncok megjelenése) nem jelentkeznek. Csak arra kell vigyázni, hogy érzékeny bőrű, allergiára hajlamos emberek ne használjanak önbarnító krémet. A zsíros krémek akkor okoznak pattanásokat, ha az arcon használják őket, mert eltömeszelik a pórusokat.

        Üdvözlettel: Dr Bodnár Edina, bőrgyógyász szakorvosjelölt


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-14 08:34:10; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 09:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?