• Herpesz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr ur!/Dr No! En egy SLE-s beteg vagyok,es kb 4 napja jelentkeztek rajtam a tunetek.Eros fajdalom a nemi szervek korul es vegbel nyilasnal,apro holyagocskak,egeto viszketo fajdalom.Hanyinger,kedvetlenseg,izom fajdalom,emlo fajdalom.Utana neztem az interneten es ezek a nemi herpesz tunetei...Konzultaltam orvossal,vizsgalat nem volt,Aciklovir kremet ajanlott amit napi 5-4 alkalommal kell bedorzsolnom,5-7 napon keresztul,de semmilyen valtozast nem eszleltem,csak megmaradt az eros fajdalom...Mit ajanl mivel probalkozhatom meg? Nem valtogatom a partnereimet,van egy allando partnerem,de neki voltak hasonlo tunetei az elozo baratnojevel(a baratno elment a nogyogyaszhoz es paromnak azt mondta,hogy csak erzekenyebb a bore es ez miadt jonnak ki apro piros holyagok es viszketes)De egyik orvosagom mellekhatasai kozott is felvan tuntetve a Herpesz(CEllcept).Az ovosagokkal sajnos nem allhatok le,partneremtol kaphattam vagy az orvosagtol?Elore is koszonom valaszat!Tisztelettel Tira

        WEBBeteg szakértő válasza a herpeszvírus témában

        Tisztelt Tira!

        Én azt ajánlom, hogy acyclovir tartalmú gyógyszert szedjen az immunszuppresszió miatt 5x400mg dózisban 10 napig (családorvossal fel kell íratni). Sajnos a Cellcept immunrendszer gyengítő hatása hozzájárult ahhoz, hogy a partner által átadott herpesvírus elszaporodjon, és súlyosabb tüneteket, nagyobb fájdalmat, gyengeséget okozzon. Sajnos aki immunszuppresszáns gyógyszert szed, mindenféle fertőzésre, de főleg vírusfertőzésre hajlamosabbá válik. A herpesvírus akit már egyszer megfertőzött, abban a szervezetben élete végéig lappang, és időnként tüneteket és panaszokat okoz.

        Tisztelettel, Dr. Bodnár Edina bőrgyógyász szakorvos jelölt


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-11 01:00:42; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 07:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Mi lehet ez? Köszönettel