• Verejtékmirigy gyulladás vagy furunculus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A problémám, körülbelül 3 éve kezdődött a következő tünetekkel: a nemi szervem környékén, pontosabban a combhajlatban egy hatalmas, pattanásszerű gumó nőtt. Nagyon fájdalmas volt, ezért megmutattam a nőgyógyászomnak -mivel a hirtelen bekövetkezett súlynövekedésem miatt úgyis mennem kellett-. Ő azt mondta, hogy ez egy szerű szőrtüszőgyulladás és úgy néz ki, hogy a bőröm nagyon érzékeny. El is fogadtam a diagnosztikát és el is múlt a gumó. De csak egy időre... egyszer csak ismét előbújt, de már nem csak egy, hanem három kisebb, de annál fájdalmasabb gumó nőtt a bikinivonalamnál. Ezek után hanyagoltam a borotvát, és inkább áttértem az epilálásra (sajnos elég dús szőrzettel áldott meg a jó Isten). Ez egy ideig rendben is volt, el is múltak, szinte már el is felejtettem őket. Majd pár hónapra rá újra előjöttek, és már a hónaljamban is, sőt a tarkómon is találtam egy-egy fájdalmas gumót. Elmentem a háziorvosomhoz, aki megállapította hogy furunculus vagy verejtékmirigy gyulladást és kiírt egy kenőcsöt, valamint dunsztkötést javasolt. Hatásos módszernek tűnt. A bikinivonalnál teljesen beértek és a gennyes váladék távozott is belőlük. Mondanom sem kell, nem kicsit megijedtem. Sajnos a hegek a mai napig ott vannak. Most ismét, lassan már egy hónapja előjöttek a gumók. Kifakadtak, de nem múlnak. Folyamatosan újra termelődik a váladék és már teljesen kétségbe vagyok esve. Ismét próbáljam meg dunsztkötéssel? Jelenleg munkanélküli vagyok, ezért orvoshoz nem tudok elmenni. Van valami jó megoldás ami segíthet rajtam? Mi lehet ez? És főleg mitől? Rendszeresen tisztálkodom, próbálok egészségesen étkezni...

        Dr. Csuth Ágnes válasza a furunkulus témában

        KEdves Kérdező! Betadine vagy Fucidin kenőcsös párakötést próbáljon meg, illetve a gyakoribb bőrgyulladások miatt a vércukor ellenőrzését javaslom önnek.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. december 09., 12:17; Megválaszolva: 2011. december 12., 14:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Mi lehet ez? Köszönettel