• Mit használjak

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! Évek óta szenvedek a herpesztől, általában az alsó ajkam szélén tör ki. Az utóbbi két esetben, mikor kijött azt tapasztaltam, hogy hiába kenem zovirasszal, pár nap után az egész ajkamon alul felül továbbterjed, vörös és hólyagos lesz a szám mindenütt. Annak ellenére történik ez, hogy nagy higiéniai gondossággal járok el, kezet mosok, nem érintem meg, szivószállal iszom...stb. Már arra gondoltam, hogy allergiás reakció ez az aciklovir hatóanyagra. Hasonlóan néz ki a szám ilyenkor, olyasmi, mint a kontact dermatitis. Lehetséges-e ez? Ha igen, akkor mivel kezeljem ha megint kijön? Válaszát köszönöm: Álb Anita

        Dr. Gál Mónika válasza a herpesz, zovirax témában

        Kedves Kérdező! Sajnos nem ritka, hogy ilyen kiterjedten jelenik meg a herpesz az ajkon. Amennyiben kéthavonta vagy annál sűrűbben kiújul, tartós gyógyszeres kezeléssel visszanyomhatóak a tünetek. Emiatt célszerű bőrgyógyászt felkeresnie. Sajnos az acyclovir tartalmú szerek már nem segítenek, amikor a hólyagok már kint vannak.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. december 07., 23:07; Megválaszolva: 2011. december 12., 14:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy