• Hónapok óta tartó hajhullás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Kb. 3 hónapja tartó intenzív hajhullásom van, s hozzá még egyre vékonyabb az amúgy is vékonyszálú hajam. Teljes vérkép készült, melyen ezen eltérések voltak: vas 19,4 /jó/ , Transzferrin 4,0 /picit emelkedett/ és a Teljes vaskötő kapacitás: 100,3 /magas/, CRP: 5,20 volt. Vizelet, TSH és glükózterhelés is készült, ezek eredményei rendben. 4 éve szedek fogalmzásgátlót /Belara/. Fül-orr gégészeten, fogászaton, nőgyógyásznál jártam. A fent említett eltérés, esetleg felfázás okozhat-e hajhullást, illetve milyen további vizsgálatok elvégzését ajánlja? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Tóth Gyöngyi válasza a hajhullás témában

        Tisztelt Kérdező! Napi 100 hajszál elvesztése még normális és vannak bizonyos időszakok pl. vitaminhiányosabb őszi időszak amikor váltás során több hajszál hullik ki egyszerre. A szervezetben jelen lévő góc vagy gyulladás okozhat ilyen panaszokat, így lehetséges hogy a felfázás áll a háttérben, ezt természetesen kezelni kell. Azt javaslom, hogy próbáljon meg hajerősítő (Forcapil, Plantour) capsulát kúraszerűen szedni és további vizsgálatot egyenlőre nem javasolnék, ha erre javulást észlel.


        Dr. Tóth Gyöngyi
        Bőrgyógyász-kozmetológus

        Dr. Tóth Gyöngyi

        Kérdés: 2011. december 04., 12:07; Megválaszolva: 2011. december 08., 12:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?