• Cellulitisz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        TIsztelt Doktornő/Doktor Úr! A nyár végén elfertőződött a sarkamon egy vízhólyag, ami végül elég csúnya lett. A bokám a túrázás miatt többször is kiment, így traumatológiára mentem, de addigra már csak minimálisan volt duzzad és fájdalmas, csak némi bőrpír emlékeztetett a pár nappal azelőtti fájdalomra. A traumán cellulitiszt állapítottak meg, semmit nem kaptam rá. El is múlt, bár legalább 2 hétig nagyon viszketett. Mostanra csak egy kis néhány milliméteres lila folt, és a bokám enyhén sötétebb árnyalat emlékeztet rá. Kérdésem, hogy ez a kis folt lehet-e betokozódás? Nem akar elmúlni, bár nem is fáj. Csak attól félek, nehogy egy következő vízhólyag újra indukálja ezt a helyzetet. Mi ennek a valószínűsége? Érdemes megmutatnom bőrgyógyásznak, vagy nem kell ezzel foglalkozni? Nem fáj, és nem is érzékeny már egyáltalán. Köszönettel

        Dr. Bodnár Edina válasza a cellulitisz témában

        A cellulitis nem szokott viszketni, inkább fájni, és nem szokott antibiotikum nélkül meggyógyulni. A tünetet inkább allergiás vagy irritatív kontakt bőrgyulladás okozta. Ha megszűntek a panaszok, nem szükséges bőrgyógyászhoz fordulnia.


        Kérdés: 2011. december 03., 23:44; Megválaszolva: 2011. december 06., 10:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy