• Nyirokcsomó duzzanat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt webbeteg! Két héttel ezelőtt, a jobb hónaljamnál egy apró duzzanatot vettem észre, ami tapintásra fájdalmas és érzékeny volt, majd pár napon belül el is tűnt. Tegnap újra jelentkeztek a tünetek, ismét érzékeny a terület, és kitapintható a duzzanat. Mitől jöhetett ez ki, illetve mi lehet a probléma? A karom nem sérült, legalábbis nem tudok róla, az esetek pár nappal borotválás után jöttek elő. Ha ez lenne a probléma, akkor mit javasolna borotválás helyett, amitől nem fordulna elő ilyen. Azt is olvastam, hogy a dezodortól is lehet, viszont évek óta egy fajtát használok, golyósat. Ezt cseréljem le, vagy ez nem okozhatta? Még 2006ban, a nyakamban is megnagyobbodtak a nyirokcsomóim, akkor mononucleosist állapítottak meg, pár héten belül antibiotikumos kezelés után visszahúzódtak, ennek esetleg lehet köze hozzá? Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Tóth Gyöngyi válasza a verejtékmirigy gyulladás témában

        Tisztelt Kérdező! Valószínűleg a borotválkozás után kialakult apró szőrtüszőgyulladások okozzák a problémát, ezért ennek elhagyását javasolnám ha gyakran előfordul, esetleg a gyantázást kipróbálhatja helyette.Ha így is jelentkeznek antibiotikumos ecsetelő vagy krém használata javasolt,de ezek receptkötelesek. Ha nem múlnak el, akkor javasolt háziorvosi vizsgálat, hogy a háttérben nem-e nyirokcsomó megnagyobbodás áll. A régebben lezajlott mononucleosissal ezek a panaszok most nem lehetnek összefüggésben.


        Dr. Tóth Gyöngyi
        Bőrgyógyász-kozmetológus

        Dr. Tóth Gyöngyi

        Kérdés: 2011. november 29., 19:51; Megválaszolva: 2011. december 01., 09:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?