• Sotret mellékhatások

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Először is 2009-ben szedtem a Sotretet. Mivel a pattanások semmilyen más krém hatására nem javultak. Szépen letisztította az arcomat, utána elegendőnek bizonyultak a különböző krémek (Duac, Isotrexin), most azonban újra a Sotretet kell szednem mert más nem használt. (30 db 20 mg osat) már 2 hét után látszik az eredmény, nem jön ki újabb pattanás sőt a hajam sem zsírosodik. De aggódom amiatt, hogy ennek a véget nem érő folyamatnem vége lesz valaha, vagy kb. 2 év múlva szedhetem megint? Miért áll vissza a bőröm a kúra előttire mindig? A másik dolog a mellékhatások: lehetséges, hogy a gyógyszer miatt érzek szúró, hasogató, szorító érzést a szívem környékén vagy a mellkasomban? És a fejfájást is ez okozza? De ami a legjobban aggaszt, hogy ha egyszer gyereket szeretnék arra nem lesz káros hatással (a most beszedett adag)? Vagy addigra kiürül a szervezetemből? Mert azzal tisztában vagyok, hogy terheseknek nem lehet szedni. Köszönöm a válaszát. Anett

        Dr. Gál Mónika válasza a retinoid témában

        Kedves Kérdező! Az isotretinoin készítmények, így a Sitret is kúraszerűen szedendő és súlyos mellékhatásai lehetnek, ezért kell a szoros bőrgyógyászati kontroll a szedése alatt. Meglepő, hogy fiatal kora ellenére már korábban is szedett ilyen gyógyszert. A teljes adag beszedése általában garantálja a végleges javulást , esetleg gyógyulást. Ehhez azonban testtömegkilogramonként 120 mg-ot be kell szedni (pl egy 60 kg-os embernek összesen 7200 mg-ot), a kúra félbeszakítása esetén kárba vész az addigi hatás!


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. november 19., 11:00; Megválaszolva: 2011. november 22., 15:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Mi lehet ez? Köszönettel