• Hajritkulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Már 2-3 éve enyhén kopaszodom a halántékomnál. Bár tudom hogy ez ellen túl sokat nem lehet tenni, azért megpróbálkoztam egy ismert hajhullás/kopaszodás elleni gyógynövényes samponnal. A leírása szerint mindig kétszer kell vele hajat mosni és a második öblítés előtt a fejen kell hagyni pár percig. Majd 2 hónapig csináltam a 'kúrát', valószínűleg egy kicsit intenzívebben a kelleténél mert a sampont másodszorra általában 10 percig is a fejemen hagytam. Éreztem hogy ez nem tesz jót a hajamnak és egy idő után a mosásokat követően a kádban a víz teteje mindig tele lett hajjal. Sokáig nem vettem figyelembe ezt, gondoltam majd jobb lesz csak hozzá kell szokni, de végül azt vettem észre hogy láthatóan megritkult a hajam, de ezúttal mindenütt. Fényben fokozottan látszik és már mások is megjegyezték. Ekkor hagytam abba a sampon használatát. A kád azóta nincs tele hajjal. Közben eltelt 2 hónap, de az elvesztett haj sajnos azóta sem akar visszanőni. A kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e, hogy egy samponnal végleg tönkretettem a hajhagymáim egy részét? Lehet hogy többet nem is nő vissza ami emiatt kihullott? Van-e olyan vizsgálat amit érdemes lenne elvégeztetnem? (Vérvizsgálaton voltam már a hajhullás kapcsán, de nem találtak semmi rendelleneset, és biztos vagyok benne hogy a durva samponozás az oka, hiszen mióta leálltam vele, nem lett rosszabb). F/21 A választ előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a hajritkulás témában

        Kedves Kérdező! Amennyiben androgén típusú, örökletes hajhullása van, koffeines ecsetelők vagy minoxidiles ecsetelők lehetnek hasznosak, melyek vény nélküliek. Emellett lehet diffúz hajhullása is, ami viszont visszafordítható, de a leírt esetben inkább a hajszálak letöredezése valószínű és ez is rendeződni fog spontán a sampon elhagyásával.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. november 14., 06:23; Megválaszolva: 2011. november 22., 14:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy