• Androgén típusú hajhullás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A fejem tetején úgynevezett androgén típusú hajhullásom van, nagyon megritkult a hajam. Hajgyógyászhoz mentem, aki szerint a hajhagymáim megvannak, el is indul a hajképződés, de nem tud nőni a haj. Végigjártam a nőgyógyászatot, fogászatot, fül-orr-gégészetet és a bőrgyógyászatot góckutatás néven. A bőrgyógyász szerint hormon probléma lehet. Mindenhol negatív diagnózist kaptam. A nőgyógyász nem küld el hormon vérképre, mert nem látja indokoltnak. Ultrahangos vizsgálatot végzett és közölte, hogy nincs rendszeres peteérésem és a petéim kis méretűek, gond lehet majd a teherbeeséssel (35 éves vagyok, még nincs gyermekem). Most nem tudom, kihez fordulhatnék a problémával. Azt az információt kaptam, hogy a hajhullásra szedhető étrendkiegészítők csak vitaminhiány esetén használnak. Laborvizsgálati eredményem normális, NEUT% 72,6 (37,00-72,00), MCV 83,40 (86,00 - 110,00), WE 15 (2,00 - 14,00) Triglicerid 1,79 (0,60 - 1,60). A többi érték határértéken belüli. Kérem, ha van bármilyen ötletük, mi okozhatja, osszák meg velem, el vagyok keseredve, mert nagyon megritkult a hajam és 35 évesen ez nagyon zavaró. Üdvözlettel: H. Annamari

        Dr. Gál Mónika válasza a hajhullás témában

        Kedves Kérdező! Az androgén típusú hajhullásnak nők esetében két típusa van. Az egyik formában nincsenek valódi hormonális eltérések, örökletes hajlamon alapulva alakul ki és visszafordíthatatlan.Másik típusában vannak nemi hormonbeli eltérések és ilyenkor másfajta tünetek is jelentkeznek, mint pl. a vérzészavar. ezekben az esetekben kezelésre van szükség. Mindenképpen javasolt a nemi hormonok vizsgálata, de ebben csak nőgyógyász lehet segítségére.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. november 07., 17:41; Megválaszolva: 2011. november 14., 21:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Mi lehet ez? Köszönettel