• Szájszárazság: jelzésszerűen megjelenő orrnyálkaszárazság

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        kb 1 éve jelzésszerűen megjelenő orrnyálkaszárazság - sebes, elfertőződött, antibiotikus kenőcs vált szükségessé, egyidejüleg ösztönösen rágóznom kellett. Előtte soha és nem gondoltam összefüggésre. Jelenleg kb 2 hónapja olyan nagyfokú a szájszárazságom, hogy csak BIOTÉNE nyálképzővel,rágóval létezem, kb 1 hete orrcseppel.Vérkép,strúma negatív. Korábban gyakran volt külső hallójárati fülgyulladásom.Fogazat ellenőrzött, rendben.

        WEBBeteg szakértő válasza a szájszárazság témában

        Kedves Kérdező! Ellenőriztetni kellene a vércukrát, mert a cukorbetegség járhat szájszárazsággal. Szintén okozhat ilyen tüneteket szimpatikus túlsúlyú neurológiai betegség. A harmadik lehetőség, hogy autoimmun kórképben szenved (Sjögren-szindróma), ezt a megfelelő immunológiai vagy belgyógyászati osztályon tudják kivizsgálni. Háziorvosától kérjen beutalót a megfelelő helyekre.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. augusztus 31., 11:15; Megválaszolva: 2011. szeptember 01., 23:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó