• Autoimmun betegség lehet? Miféle? (2. levél)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Csuth Ágnes! Egy másik fontos dolgot kifelejtettem az előző levelemből (22011-07-08 15:30:03), hogy a szemölcsökkel (cisztákkal?) együtt fisebb fehér (pigment?) foltok jelennek meg egyre több helyen a karjaimon és a lábaimon is. Nagyon aggódom emiatt is, mert terjed, s mivel még fiatal vagyok, s több szempontból is fontos az esztétikai kinézetem. Szorongok, s rettegek attól, hogy csúnyán tovább terjed, sőt nagyobbak lesznek a foltok (sajnos láttam már ilyet idősebb embereken). S ha ez bekövetkezik, már nincs vissza út, nem lehet kezelni, legfeljebb csak halványítani tudják sebészeti, illetve bőrgyógyászati kozmetikai úton (olvastam róla). Olvastam valahol, hogy a pigmentfoltok okai lehetnek pl.: autoimmun betegségek, reumatológiai, mozgásszervi betegségek, nem megfelelő vese (mellékvese) működés, B-12 vitamin hiány, B-komplex vitamin hiány, stb. S még valami: a több napos székrekedés következményeként sajnos érzem a keletkezett, s folyamatosan ott lévő gyulladást is egyrészt a belekben, másrészt ösztönösen érzem, hogy ettől van a nőgyógyászati (CA 125 petefészek tumor marker emelkedett értéket (52, majd kb. fél év múlva 50) mutatott), illetve az urológiai probléma is (tavaly életemben először urológushoz kellett fordulnom: egyszer csak váratlanul nem tudtam vizeletet üríteni. Húgyúti gyulladásom is lett, s az ÁNTSZ laborlelet alapján enterococcus és coli bact. is volt a vizeletben, amelyet azóta sem tudtak Monural por (antibiotikum) 'kiírtani', mindig visszajön. Nem lehet, hogy ez is a rossz emésztést, a székrekedést, illetve a rossz anyagcserét, esetleg valamiféle autoimmun betegséget igazol?) Nem tudom, hogy fentiekkel bármennyire összefüggésben lehet -e, de van egy kialakuló lumbális porckorong sérvem, s sokszor van fbromyalgiám is. Ezzel többször kellene gyógytornára és gyógymasszázsra járni, de sajnos ezt eddig csak nagyon ritkán tudtam megoldani. Nagyon stresszel mindez (is) sokat szorongok. Ennek enyhítésére már Frontint szedek kis mennyiségben (a gyógyteák stb. csak igen keveset használnak). Kérném további tanácsát. Szíves segítségét nagyon köszönöm. Várom a válaszát. Tisztelettel: H. Marianna

        Dr. Csuth Ágnes válasza a autoimmun betegség témában

        Kedves Marianna! A választ a harmadik leveléhez írtam.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. július 08., 19:36; Megválaszolva: 2011. július 11., 13:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: