• Scleroderma és Raynoud

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! Scelodermát (kezdődő nyelőcső szükülettel)és raynoud syndromát diagnosztizáltak nálam. Arra lennék kiváncsi, hogy milyen kilátásaim vannak a további életvitelemre vonatkozólag. Lassitható, vagy megállítható-e a folyamat? munkavégzésemben mennyire befolyásol hat ez a két betegség( fizikai munkát végzek) Köszönettel várom válaszát

        Dr. Szántó Antónia válasza a scleroderma témában

        Tisztelt Kérdező, az életkilátások elsősorban nem ezektől a tünetektől, hanem az egyéb belszervi érintettségektől (pl. tüdő, szív, vese) függenek. Az életminőségét azonban sajnos a bőrmegvastagodás és a Raynaud-jelenség jelentősen befolyásolhatja. Ha fizikai munkát végez, akkor a bőrvastagságból fakadó mozgási nehézség ezt nehezítheti. Értágító és keringésjavító illetve immunszuppresszív gyógyszerekkel lehet lassítani a folyamatot, de megállítani egyelőre nem tudjuk.


        Dr. Szántó Antónia
        belgyógyász-immunológus

        Dr. Szántó Antónia

        Kérdés: 2010. november 26., 15:30; Megválaszolva: 2010. november 30., 10:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó