• Sokizületi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelettel Üdvözlöm a Doktor nőt/ urat! Több mint 10 éve óta izületi panaszaim vannak. Sjögrens syndróma az elsődleges diagnózis.Volt Boeck sarcoidosis is, de az spontán gyógyult , köhögök , Elképzelhető, hogy a betegségem munkaképtelenné tesz? Ugyanis,minden létező kis és nagy izületem és a gerincem fáj.Kezeimmel alig tudok fogni, a csuklómban nincs erő elejtem "az edényt" mindent két kézzel fogok, leülni felállni pokoli nehéz és fájdalmas. Ha az izületi gyulladásokat baktérium is okozhatja , akkor én milyen vizsgálatokat kérhetek, akár saját kölségemre is? Most ott tartok, hogy ismét nemtudok dolgozni, max. fájdalom csillapítókkal. Válaszát előre is köszönöm Szendrényi Amadeusné

        WEBBeteg szakértő válasza a ízületi gyulladás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A Sjögren szindrómához is társulhat ízületi gyulladás, illetve más gyulladásos ízületi betegség, pl. rheumatoid arthritis is nagyon gyakran társul a Sjögren szindrómával. Ebben az esetben nem elegendő, ha egyszerű fájdalomcsillapítót vesz be, mert az nem szorítja visza az ízületi gyulladást. Ilyenkor más immunszuppresszív szert, vagy más néven bázisterápiás szert kell szedni, mely visszaszorítja a gyulladást, és segít a funkciót visszanyerni.  Keressen fel egy reumatológust, vagy ha van lehetősége, akkor inkább immunológust!

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia



        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-08-03 11:26:05; Megválaszolva: 2009. augusztus 03., 11:26

        Tudjon meg többet: ízületi gyulladás

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Nagyfiamnál cölokáliát diagnosztizáltak,ezért én is elmentem szűrésre,mert tudom örökletes is lehet. A vérképem egy része elkészült és sok érték számomra aggasztó,sosem volt ilyen rossz eredményem. Pl a vasam 5,5,ami...
        RA betegséget diagnosztizáltak nálam 2013. januárjában, azóta heti 1x a 0,3-as metoject injekciót kapom. (Előzmények : A betegségem valószínüsíthetően 2004 óta fenn áll,2004-es röntgen felvételen erosio látszik a lábujjon, azonban...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Autoimmun máj-, és pajzsmirigybetegségem van. Az utóbbi időben észrevettem, hogy több ételt nem ehetek, mivel ha ezeket az ételeket fogyasztom, felfújódok.Teljesen mindegy, hogy reggel/délbe/este eszem, ugyanis...
        Tisztelt Doktornő! 1996-ban diagnosztizáltak nálam crohn betegséget, és 1997-ben jelentkeztek először az ízületi panaszok. Akkor a térdeim fájtak pár álmatlan éjszakát okozva. Azóta sem fájtak annyira az ízületeim. Többnyire időjárási...
        Tisztelt Doktornő! kb.10 éve kezdődtek panaszaim,ekzémás jellegű bőrtünetek.Akkor szövettan SLE igazolt,de a vérvétel ezt nem támasztotta alá s,én nem foglalkoztam ezzel többet.Bőrtüneteim hol jobbak hol rosszabbak,orvos által felírt...
        Tisztelt Doktornő! Most 2 éves kisfiam szûletése után szeronegatív reumát diagnosztizáltak nálam, mely a kézfejeimet és a kézujjaimat érintette. A kezelés részeként 60 napig napi 20mg Leflunomid tablettát szedtem. A gyógyszer szedését az...
        Kedves Doktorúr/Doktornõ! Nyillaló fàjdalommal szinte állandó jelleggel fájnak a végtagjaim, ezek közül is leginkább a térdem fölött, a combom hátsó része, a sípcsontom, a láb- és kéz fejem. A legjobban mégis ott fáj, ahol a sacralis...
        Tisztelt Doktornő! Nekem pajzsmirigy alulműködésem van, pontosabban a diagnózis Hypothyreosis, mely nemrég derült ki, a TSH: 8,209. Elkezdtem szedni rá a Letrox-ot. Azt szeretném kérdezni, hogy szedhetem -e a szójalecitint, mert tanulok, úgy...
        Tisztelt Doktornő! 2 éve felváltva kapom a bal és jobb combomba az Avonex Pen-t. 1 éve a bal combom begyulladt emiatt és egy hónapon át csak sántítva tudtam járni. Burow krémmel kentem és jegeltem. Ez a fájdalom egy hónap múlva elmúlt,...
        Tisztelt Doktor! Mialatt myasthenia gravisszal kapcsolatos kivizsgálásom zajlott, készült egy immunpanel, ami kissé emelkedett nukleoszóma elleni antitestszintet mutatott (eredmény:96; referenciatartomány:1-20). Kérdésem csupán annyi, hogy kell-e...
        Tisztelt webbeteg Kb egy hónapja immunológiai rendelésen felírtak medrol 4 mg,de másodvélemény után reumatológus és immunológus is azt mondta még ne szedjem. Egyedül ro52 eltérés volt eddig a vérben de crp mindig normál így azt mondták...
        kedves szakértő!a héten voltam reumat.kontrolán,ahol közölte velem a doktornő,hogy egy fajta autoimun betegségem van,nem fejtette ki bővebben,csak annyit közölt velem,hogy nem csoda,hogy nem vagyok jól(erős fájdalmaim vannak,a...
        Kedves Doktor Úr/Nő! Kb. 3 hónapja állandó fájdalom van a bal combomban, a négyfejű combizomban. Abban az időszakban keményen is sportoltam, egészen nyár végéig. Akkora már a fájdalom napiszintűvé és igazán kínzóvá vált. A felállás,...
        31 éves férfi 2013 12.02-án diagnosztizált SLE ACR kritériumok alapján 11/6 Kezelések:ARB-t indítottak Iv.methylprednisolon 1 hétig 80mg utána 36mg,majd 24mg,Noacid 40mg,Portiron 25mg,D3 vit,1000NE 2014.02.03-tól ezeken kívül még Imuran 50mg...
        1978-79 ben orrvérzésem, vérköpásem , rossz közérzetem ,szem gyulladásom ,orr nyálkahártya gyulladásom lett .Ezeket 1988 nyaráig kezelték .Akkor vese problémáim lettek , amivel autoimmun betegként kezeltek .Ciklofoszfamidot és sandimmunt...
        Kedves Doktor úr 40 éves férfi vagyok az Orfiban az immunologian vizsgálnak a következő volt a lelet : We Crp norm a-ccp,ana negatív , a-Ro52 pozitív , a-Ssa és a-Ssb , a-Ro60 negatív , a-ENA A-DNS negatív , diffúz lábszárgyengeség...
        Tisztelt Doktor Ur/Nö! 23 eves lany vagyok pajzsmirigy alulmuködesem egy eve van, ma elmentem az orvoshoz mivel a szemem szaraz faradtnak erzem es allandoan pislogok mikor kimegyek a napra akkor pedig könnyezik, nezte a nyelvem az is szaraz azt mondta...
        Tisztelt Dr Nő/ Úr! Rheumatoid arthritisem van, amelyre a legkisebb hatóanyagú metoject injekciót és heti 3 szem folsavat szedek. Az értékeim megfelelőek, fájdalmaim sincsenek. Érdeklődni szeretnék, hogy szedhetek-e ennek ellenére olyan...
        Tisztelt Doktorúr/doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy autoimmun beteg (lupusos) férfinél mekkora esély van gyermekvállalásra? Okoz ez a betegség a férfiaknál meddőséget? Válaszát előre is köszönöm!
        Kérem segítségét az alábbi eredmények értékelésében. Előzmény: migrén, lábfej felső részének és a kéz csontjainak fájdalma, hátfájás, combfájdalom, homályos látás Albumin 47,7 % Alfa globulin 2,9 % Alfa 2 globulin 13,5 % Béta 1...