• Sokizületi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelettel Üdvözlöm a Doktor nőt/ urat! Több mint 10 éve óta izületi panaszaim vannak. Sjögrens syndróma az elsődleges diagnózis.Volt Boeck sarcoidosis is, de az spontán gyógyult , köhögök , Elképzelhető, hogy a betegségem munkaképtelenné tesz? Ugyanis,minden létező kis és nagy izületem és a gerincem fáj.Kezeimmel alig tudok fogni, a csuklómban nincs erő elejtem "az edényt" mindent két kézzel fogok, leülni felállni pokoli nehéz és fájdalmas. Ha az izületi gyulladásokat baktérium is okozhatja , akkor én milyen vizsgálatokat kérhetek, akár saját kölségemre is? Most ott tartok, hogy ismét nemtudok dolgozni, max. fájdalom csillapítókkal. Válaszát előre is köszönöm Szendrényi Amadeusné

        WEBBeteg szakértő válasza a ízületi gyulladás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A Sjögren szindrómához is társulhat ízületi gyulladás, illetve más gyulladásos ízületi betegség, pl. rheumatoid arthritis is nagyon gyakran társul a Sjögren szindrómával. Ebben az esetben nem elegendő, ha egyszerű fájdalomcsillapítót vesz be, mert az nem szorítja visza az ízületi gyulladást. Ilyenkor más immunszuppresszív szert, vagy más néven bázisterápiás szert kell szedni, mely visszaszorítja a gyulladást, és segít a funkciót visszanyerni.  Keressen fel egy reumatológust, vagy ha van lehetősége, akkor inkább immunológust!

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia



        Kérdés: 2009-08-03 11:26:05; Megválaszolva: 2009. augusztus 03., 11:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt DR-nő! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy idén májusban volt egy terhesség megszakításom ( 23 hetes magzat) súlyos szívfejlődési rendellensége volt a babának. Küldtek vizsgálatokra és kiderült hogy az anti SSa >100 , ANA...