• Autoimmun betegség és immunerősítők

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Autoimmun beteg szedhet-e immunerősítő szereket (homeopátiást vagy szintetikus gyógyszert)?

        WEBBeteg szakértő válasza a Immunerősítő témában

        Az autoimmun betegségek a védekező rendszer kóros működése miatt alakulnak ki. A klasszikus terápia során olyan gyógyszereket használunk, melyek az immunrendszer aktivitását csökkentik, így a saját fehérjék elleni reakció is mérséklődik. Tehát autoimmun betegség esetén nem az immunrendszer "erejével" van gond, hanem azzal, hogy a szabályozás, illetve a saját-idegen megkülönböztetés zavara áll fenn.

        A homeopathiás szerek ilyen irányú hatásáról nem tudok nyilatkozni, jelenleg nem szerepelnek a klasszikus orvoslás szakmai irányelveiben.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2009-06-10 16:39:59; Megválaszolva: 2009. június 10., 16:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt DR-nő! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy idén májusban volt egy terhesség megszakításom ( 23 hetes magzat) súlyos szívfejlődési rendellensége volt a babának. Küldtek vizsgálatokra és kiderült hogy az anti SSa >100 , ANA...