• Mi lesz most?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Dr Nő!

        A férjem(36-éves) egy kórház intenziv osztályán fekszik,most már 4 hete.2hete derült ki hogy autoimmun betegsége van.Amint kiderült hogy mibaja azonnal megkapta a gyogyszert,de sajnos azota sem történt javulás,/mind a 2 vese leállt,és tüdövérzése van idönként belázasodik/a lélegeztetögép hol100-on hol60-70van.5orvos 8félétt mond.Amugy vesegyulladással került be a kórházba.Van mód a gyógyulásra?

        WEBBeteg szakértő válasza a veseleállás témában

        Tisztelt Kérdező,

        Amit leír, az alapján valamilyen tüdő-vese szindrómáról (pl. Goodpasture-szindróma, mikroszkópos polyangiitis, esetleg Wegener-granulomatosis) lehet szó. Ezek nagyon súlyos betegségek, vannak kezelési lehetőségek (nagydózisú steroid, intravénás gammaglobulin, plazmaferezis), de egyik sem 100%-os biztonsággal hat. Azt gondolom, hogy az orvosai mindent megtesznek a gyógyulásáért, de tényleg nehéz dolguk van.

        Üdvözlettel: Dr. Szántó Antónia


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-29 09:15:41; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 12:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: