• PSS immunbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        18 éve kezelik anyut ezzel a betegséggel!!Téli hónapokban súlyos az állapota,kifekélyesednek a lábujjai és alig tud járni!!Kint lenni a hidegben egyáltalán nem tud,mert a kezei is elfehérednek,megmerednek,de a nyári hónapokban teljesen panaszmentes.Állandó értágítós kezelést kap(gyógyszer formájában),de nem használ.Ön szerint mit lehet tenni??Köszönjük válaszát:Dorka

        WEBBeteg szakértő válasza a PSS immunbetegség témában

        Tisztelt kérdező!
        Ahogy a PSS nevében is benne van, ez egy progressziven előre felé haladó betegség, aminek igazán az okát nem ismerjük és sajnos nem rendelkezünk olyan gyógymóddal amivel lehetne gyógyítani ezt a betegséget. A folyamat lassítása érdekében szoktunk alkalmazni különféle tüneti gyógyszereket, többek között  "értágítókat" is. A téli hónapokban nem lehet mást tenni, mint védekezni a hideg ellen, meleg kesztyüvel, ruhával. Ezzel a betegséggel kapcsolatban fontos a rendszeres, immunológiai centrumban való gondozás, rendszeres szakvizsgálat, melyre gondolom, hogy az édesanyja is eljár.


        Dr Tarr Tünde immunológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-17 08:36:30; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 07:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: