• Autoimmun betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webbeteg.hu Orvosai! Elég hosszú lenne ide leírni, meg nem is szeretném, de Az lenne a kérdésem, hogy a napokban heveny virusos fertozesen estem at, es kozben tobb helyen izuleti gyulladas alakult ki a labaimon, a tunetekkel egyutt illetve, hogy rh osszeferhetetlenseg miatti vertranszfuzion estem at csecsemo koromban, es azota is rengeteg problemam van az immunrendszerem mukodesevel, lehetseges-e, hogy valami fele autoimmun betegsegem van, es ha igen, hol es hogyan tudnam ezt kivizsgaltatni, es kezeltetni? Varom valaszuk, JBR u.i.: elnezest, hogy nincs ekezet, meg hasonlok!

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a ízületi gyulladás témában

        Kedves Kérdező! Bár kevés adatból ezt nehéz megállapítani, nyugodtan keressen fel immunológiai szakrendelést. Ebben háziorvosa tud segíteni, minden rendelés beutaló köteles és meg tudja mondani, hogy hol van Önhöz legközelebb belgyógyászati/immunológiai rendelés. Gyakran belgyógyászatra elég menni, onnan szükség esetén tovább küldik immunológiával foglalkozó centrumba. A heveny vírus ferőzés egyébként valóban okoz ízületi tünetet, ez lehet csak a fertózés miatt is, de ha lenne immunológiaia, autoimmun betegség akkor súlyosbíthatja azt. Mivel sok adatot nem írt, de úgyis személyesen kellene orvost felkeressen, minden korábbi dokumentációját vigye magával és jól gondolja át, milyen tünetei szoktak még lenni, ez támpontot adhat, akár le is lehet írni.


        Kérdés: 2016. október 04., 02:18; Megválaszolva: 2016. október 07., 06:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt DR-nő! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy idén májusban volt egy terhesség megszakításom ( 23 hetes magzat) súlyos szívfejlődési rendellensége volt a babának. Küldtek vizsgálatokra és kiderült hogy az anti SSa >100 , ANA...