• SINGULAIR 10 mg szteroid tartalmú?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Érdeklődnék, hogy a SINGULAIR 10 mg szteroid tartalmú gyógyszer? Valóban most olvastam végig az Alvesco 160 mg-ról írottakat, szteroidot tartalmaz.: (Az Alvesco befolyásolhatja a szervezetében folyó normális szteroid-termelést stb.) Ezért érdekelne, hogy a Singulair is szteroidos? Várom válaszát. Üdvözlettel: V. Zsuzsa

        Dr. Csuth Ágnes válasza a szteroid témában

        Kedves Kérdező! A Singulair nem szteroidot tartalmaz, hanem leukotrién-antagonista típusú gyulladáscsökkentőt. Az Alvesco inhalációs szteroid, a véráramba minimális mennyiség jut, ezért nem olyan mértékben kell a szteroidok hatásával számolni, mint a tabletták, injekciók esetén, illetve a mellékhatások egyedileg változnak.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. szeptember 29., 11:51; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 12:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: