• Asztma vagy nem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.! Van egy 5 éves kisfiam,aki sűrűn beteg,mindig zöld lecsorgás a torokban,ami köhögést vált ki.Februárban hallott zörgést,sípolást a tüdejében,a gyerekorvos, most áprilisban nem,pedig most arcüreggyulladása is volt!Az utóbbi években kb. 3-szor hajnalban befulladt ami elég ijesztő volt,de kivittük a frisslevegőre és elmúlt.Már elvittük ezmiatt egy gyerektüdőgyógyászhoz , aki azt mondta,hogy nem asztmás,megnézték nem-e allergiás,de semmire nem az.(Nem volt egyébként légzésfunkció vizsgálaton)Ez 1 éve volt,akkor felírta a SINGULAIR MINI gyógyszert napi 1 szem,azóta nem fulladt be.A gyerekorvosunk ez miatt a gyógyszer miatt mindig asztmáskét kezeli a kisfiamat! Most nem tudom,hogy ASZTMÁS VAGY NEM????Ha nem az, akkor nem árt-e ez a gyógyszer neki 1 éve szedi!?(Sajnos 1.tipusu diabetesze van Danikának,de még kisfokú mert csak 0,5E humulin-n inzulint kap az inzulinjai megörzése miatt.) A gyerekorvosunk a zöld lecsorgásra mindig:spiropen,ventilin,prospan,antibiotikumot(rulid,klabax gyógyszereket ír fel! Előre is köszönöm a válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a asztma témában

        Tisztelt Kérdező!

        A singular szedése nem azonos az asthme bronchiale diagnózisával. Természetesen a gyermek tüdőgyógyász véleménye a helyes. Én mindenképpen javaslom egy év elteltével az ellenőrzést a szakorvosnál, ahol valóban fel lehet vetni, hogy szükséges-e gyógyszeres kezelés, ha egy éve tünetmentes.


        Dr. Kocsis István
        urológus

        Dr. Kocsis István

        Kérdés: 2010-05-15 21:02:40; Megválaszolva: 2010. május 15., 21:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Alvesco inhalátort használok. Szeretném elkezdeni a Yasminelle fogamzásgátló gyógyszer szedését. Ezeken kívül még Nebilet 5mg gyógyszert is szedek. Az Alvesco inh. használata befolyásolja a Yasminelle gyógyszer hatását?...