• Mire várhatok javulást?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Február 7-én leestem egy székről, 8-tól vannak mellkasi és háti fájdalmaim. korházban voltam, egy hétig. középsúlyos asztmám van és gyógyszer allergiám. korházban azt mondták idült obstruktiv tüdöbetegség és asztma a diagnozis. A kérdésem meddig tarthatnak ezek a mellkasi fájdalmak? Nagyon kellemetlen , mert olyankor azt érzem mintha nem kapnék levegöt rendessen. Illetve a hátamat néha mintha a görcs kapná össze. Ha hanyatt vagy jobb oldalamon fekszem akkor fáj a hátam a legjobban. Ha megyek nagyon gyorsan elfáradok, a lépcsözésröl nem is beszélve. 4-ik emeletre mire felérek 8-szo megállok még sem tudok megszollalni 10 percig. van valamilyen megoldás? gyógyszerallergiám: algopyrin,mydeton,voltaren, apranax, ibuprofen, demalgonil, salicilat, indomethacin, novocain, aspirin, paracetomol, novocain. A korházban inj:euphylong, caps. minor, sol. berodualt kaptam. Állandó gyógyszereim: spray symbicort, ventolin. Ön azt irta, hogy a gyógyulás 14-21 nap, de sajnos nekem ez február 8.tol tart. lehet,hogy türelmetlen vagyok, de jo lenne ha már elmulnának a fájdalmaim vagy legalább csökkennének. melkas rtg és légzésfunkcio vizsgálaton kivül más vizsgálatom nem volt. szeretnék minnél elöbb menni már dolgozni, de jha ennyire fáradok és fuladok akkor nem tudok menni. hová fordulhatnék segitségért, mert szeretnék már jobban lenni? vagy Ön tud segiteni? ha kell bárhová elmegyek vizsgálatra csak már jobban legyek.40 éves vagyok, az esésem elött is fuladtam, de ennyire nem. most azt is meggondolom mikor menjek le,mert a 4-ik emeletre vissza feljönni nem semmi. voltam reumatologiai vizsgálaton is de ott sem találtak semmit amitöl ezek a panaszok lehetnének. mávnál dolgozom,már gondoltam arra,hogy felmegyek pestre és ott csináltatok vizsgálatokat, mert itt szombathelyen már tényleg nemtudom kihez tudnék még fordulni. amit a petz doktornö felirt asztma spéket, arra azt mondták a korházban jo, de kevesebbet használjak mert tönkre teszik a szivet. a korházban sem csináltak semmilyen vizsgálatot csak a mellkas rtg és légzésfunkcio volt. ebböl nehéz kideritenni, hogy miokozza a panaszokat. most már kezdek türelmetlen lenni, és félek is egy kicsit. sajnos volt a családban nem is egy tüdödaganatos betegség ezt lehet örökölni? édesapám is tüdödaganatban halt meg, illetve azt ö rokonságában mindenki. remélem ez nem örökletes, de a tünetek hasonloak kezdödtek neki. ugyanigy fulladt, nehezen lépcsözött. hová fordulhatnék még? a háziorvosom is tanácstalan, ő sem értette, hogy mért nem vizsgáltak ki a korházban? Köszönettel: andi

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ismételt kérdéseire, problémájára azt tudom mondani, hogy asztma kezelése nincs rendesen beállítva, ezért módosítani kéne a terápiát, hogy ne fulladjon. A mellkasi fájdalma szerintem annyiban van összefüggésbe, hogy a fájdalom miatt nehezebben tűri a fulladást. de ne is tűrje, mert azt be kell állítani rendesen. Vizsgáltassa meg ismételten a mellkasát. Arra a feltevésre, hogy a családban többen haltak meg tüdőrákba, azt tudnám mondani, hogy tünetei nem jellemzőek tüdőrákra. Ez sajnos (ezért lehet nehezebben felfedezni) ritkán jelentkezik fájdalommal, de ha mellkasfelvételt készítettek Önről, akkor kizárták a rákot, tehát ne tessék ezért szorongani. Maga a betegség nem öröklődik, tehát ettől ne féljen. Nem minden panasz ami a mellkassal áll összefüggésbe jelent rákot.


        Én azt javasolnám, ha már nem akar elmenni Szombathelyen tüdőgyógyászhoz, pedig kiváló szakorvosok vannak ott is, mint Szima Barna főorvos úr, vagy Gauitier Barna nyugalmazott tüdőgyógyász főorvos úr. De ha hozzájuk nincs bizalommal menjen el Sárvárra a gondozóba Prugberger Emil főorvos Úrhoz és mindegyik helyen hivatkozzon rám, hogy én javasoltam őket, hátha segítenek Önnek.

         

        Üdvözlettel: Dr. Brugós László


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-11 08:48:52; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 15:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: