• Asztma - gyógyszerváltás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor Úr!

        1983-ban regisztrálták asztmás betegségem, ami társult az allergiával is. Akkori légzésfunkciós vizsgálatom alapján állapitották meg a gyógyszeres kezelésem, ami mellett tünetmentes voltam. Legutóbbi gyógyszereim 2*1 Symbicort turbohaller, és 2*1 Rhinocort aqua volt.  Életemben bekövetkezett változások miatt orvost kellett váltanom. Légzésfunkciós vizsgálat elvégzése után teljesen más gyógyszerekre állitott át. Légzésfunkciós vizsgálatom eredménye (ezt már a reggeli adag gyógyszer bevétele után végezték) 112%-os volt ami a jelenlegi orvosom szerint nem idokolja, hogy a fent nevezett gyógyszert szedjem. Sőt a mai rendelkezések szerint ezt nem is irhatja fel  ilyen jó eredmények mellett. Mivel szerencsére eddig nem okozott az életemben érzékelhető problémát az asztmám szeretném kikérni véleményét hogy a mostani gyógyszerek mellett is halonlóan érezhetem-e majd magam. Singulár 10mg 1x este, Alvesco 160mg 2*1, Avamys orrspray 1*2, és szükség esetén Ventolin spray. Az eddigi tökéletes gyógymód lecserélése lehet semmiféle változást nem okozna, de egy megerősités nagyban segitene számomra.

        Köszönettel! Orchidea

         

        WEBBeteg szakértő válasza a asztma témában

        Tisztelt Kérdező!


        Azt említette, hogy allergiás asthmája és allergiás rhinitise van. Mivel ezekkel eddig jól volt több éven át és a légézésfunkciós vizsgálata jobb volt mint az élettani értékek ezért a jelenlegi orvosa a lehető leghelyesebben járt el. Önnek felírva egy kevésbé súlyos fokozatra megfelelő, legmodernebb gyógyszereket. Az Avamys és Singulair nagyon sokat fog javítani az allergiás rhinitisén és asthmáján és az Alvesco önnmagában elég lesz, szükség esetén Ventolinnal. Szerintem nagyon jól járt, hogy a jelenlegi orvosánál járt és menjen bizalommal kontrollra vagy, ha úgy érzi, hogy panaszos.

        Üdvözlettel: Dr. Brugós László


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-31 15:15:04; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 06:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: