• Asztma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor! Azt érdekelne még engem, hogy korábban mikor az asztma tünetei alulmaradtak, de megfáztam, hörghurut vagy egyéb betegségre, akkor miért állt fenn a fulladás és miért múlt el, miután felköhögtem a váladékot, (ami a fulladást okozta?)? És elképzelhető, hogy a normálistól eltérő, nagy mennyiségü por belégzés, illetve vagy egy megfázás, mely nem lett megfelelően kezelve, így visszahozza az asztmás tüneteket? köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a asztma témában

        Tisztelt Kérdező!


        Mikor átmenetileg kimaradtak az asztmás tünetei akkor az azért volt, mert nem reagált az allergénekre. Sajnos mint azt már írtam korábban ez nem volt végleges és most újra érzékeny nemcsak pollenekre, hanem házi poratkára is. Ebben az asztmamentes időszakban a fulladást csak a gyulladás miatt kialakult váladék túltermelés okozta és azért volt a nem felköhögött váladéknak fullasztó hatása. Az utolsó mondata lehet igaz is, hogy a megfázások és a nagyobb mennyiségű por belégzése ismételten "felébresztette" az asztmáját.

        Tisztelettel:

        Dr. Brugós László pulmonológus-allergológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-05 11:20:35; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 08:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Alvesco inhalátort használok. Szeretném elkezdeni a Yasminelle fogamzásgátló gyógyszer szedését. Ezeken kívül még Nebilet 5mg gyógyszert is szedek. Az Alvesco inh. használata befolyásolja a Yasminelle gyógyszer hatását?...