• Hogyan előzhetem meg az asztmás rohamokat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Hogyan lehetne kivédeni az asztmás rohamokat, ha bejön a ködös idő? Melyik a jobb tabletta: a diafilin, vagy a retafilin a spray-k mellett? Hogy lehetne rohamok nélkül aludni?

        WEBBeteg szakértő válasza a asztma, roham, megelőzés témában

        A megfelelően beállított asztmakezelés jellemzője, hogy csak ritkán és kevés rohamoldó spray-t kell használni. Nem írta meg név szerint milyen inhalációs szereket használ, de a legfontosabb az inhalációs szteroid, vagy a kombinált szerek egyike, ami szteroidot és hosszú hatású hörgőtágítót is tartalmaz. Tehát az alap: Flixotide, Pulmicort vagy Alvesco a megfelelő dózisokban. Ha nem elég, akkor emelni kell a napi adagot. Ezektől a szerektől, mivel ők a legalkalmasabbak, hogy a légúti gyulladást csökkentsék, hosszútávon várható, hogy egyre kevesebb rohamoldóra lesz szüksége. Ha ez nem lenne elég, akkor vagy Symbicort, vagy Seretide vagy Foster napi 2x használatát javasolnám. Ha ez sem előzné meg kellően az asztmás rohamokat, akkor hozzá kell adni 1x10mg Singulair tablettát. Amit felsoroltam gyulladáscsökkentő, megelőző szerek. Mellettük, ha roham van, akkor Ventolin, Bricanyl, Berotec javasolt szükség szerint. Ha a javasoltak nem oldanák meg a problémáját, akkor forduljon kezelő orvosához, ezeket a szereket csak szakorvos javaslatára lehet felírni 3 vagy 6 hónapos gyakorisággal.

        Tisztelettel: Dr. Brugós László pulmonológus-allergológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-20 08:54:40; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 07:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Alvesco inhalátort használok. Szeretném elkezdeni a Yasminelle fogamzásgátló gyógyszer szedését. Ezeken kívül még Nebilet 5mg gyógyszert is szedek. Az Alvesco inh. használata befolyásolja a Yasminelle gyógyszer hatását?...
        Kedves Doktornő! Először is köszönöm az előző válaszát. Miután idén márciustól sokat romlott az asztmás állapotom,sokévi tünetmentesség után,egyre többet foglalkozom a betegségemmel.1994-ben diagnosztizálták nálam a...
        Kedves Doktornő! Gyerekkoromtól fogva asztmás allergiám van, jelenleg is gyógyszeres kezelést kapok az asztmámra, ezáltal az allergiás tüneteim is nagy mértékben enyhültek. Szeretnék elvégezni egy manikűr,műköröm és pedikűr tanfolyamot...