• Állandó köhögés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő, 4 hónapja köhögök, voltam LF vizsgálaton, ez év januárban értékeim: FVC 117 %, FEV1 72 %, FMF: 52 % Atrovent N, ALvesco -t kaptam, de a köhögésem egyáltalán nem csökkent, értékeim javultak: FVC: 121,FEV1 108, FEF 25-75 74%, FEV1/FVC 89 % egy hónap múlva, de a köhögés állandó volt. Az Atrovent N-t mikor befújtam még jobban köhögtem, irritált. abba is hagytam. Majd ismét fújtam. április kontroll FVC 114, FEV1 98, FEV1/FVC 74,8, FMF 58. Áttértünk Simbicort-ra. Azt szeretném kérdezni mi lehet a bajom? és hogy a Simbicort-ot lehet e bírni? Egy hete használom, mintha tompítaná a fejem, bedobban néha jobban a szívem, és idegesebb vagyok. A gyógyszertől vagy a félelemtől már nem tudom. Köszönöm válaszát!! (17 éve parlagfű allergiám van, és 2015 ben volt egy komolyabb alsó légúti fertőzésem)

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a elhúzódó köhögés témában

        Kedves Kérdező! Az elhúzódó köhögés hátterében állhat allergia, aszthma, baktérium, vírus fertőzés, bizonyos gyógyszerek, reflux betegség, dohányzás, de akár stressz is. Kezelő orvosa által adott belégzőszerek a légzésfunkciót javították, de mivel köhögése nem szűnt meg, tovább érdemes keresni az okokat.Gégészeti, gastroenterológiai vizsgálat is szükséges lehet. A Symbicort okozta mellékhatások miatt beszéljen kezelőorvosával. Sokan használják ezt a gyógyszert eredményesen, de van aki érzékenyebb a hörgőtágító szerekre. Szükség esetén sokféle hatóanyag közül lehet kiválasztani az Önnek megfelelőt. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2017. április 17., 15:44; Megválaszolva: 2017. április 18., 17:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Alvesco inhalátort használok. Szeretném elkezdeni a Yasminelle fogamzásgátló gyógyszer szedését. Ezeken kívül még Nebilet 5mg gyógyszert is szedek. Az Alvesco inh. használata befolyásolja a Yasminelle gyógyszer hatását?...
        Kedves Doktornő! Először is köszönöm az előző válaszát. Miután idén márciustól sokat romlott az asztmás állapotom,sokévi tünetmentesség után,egyre többet foglalkozom a betegségemmel.1994-ben diagnosztizálták nálam a...
        Kedves Doktornő! Gyerekkoromtól fogva asztmás allergiám van, jelenleg is gyógyszeres kezelést kapok az asztmámra, ezáltal az allergiás tüneteim is nagy mértékben enyhültek. Szeretnék elvégezni egy manikűr,műköröm és pedikűr tanfolyamot...
        szeretném megkérdezni hogy magas vérnyomásra szedem kb 1.5 éve a nortivan 80 mg-ot napi egyszer és tegnap kaptam asztmáraa ventolin evohaler -t ezt csak szükség esetén kell használnom! Egyszer használhatom-e a kettő gyógyszert??? Választ előre...