• Astma és táplálék kiegészítő!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/Doktor nú Allergiás asztmám van hála égnek sportolásomba nem szól bele ezért rendszeresen edzek heti 3 alkalommal. Jelenleg Fostert szedek most (2*1puff) mert sajnos olyan helyen voltam ahol fulladni kezdtem de szerencsére azóta már semmi bajom sincs de még szednem kell. A kérdésem az lenni hogy szedhetem-e ezt a táplálékkiegészítőt a gyógyszereimmel. Tápkieg összetevők és hozzá a link: http://www.scitec.hu/termekek/scitec_nutrition/izomtomeg-novelo_turmixok/myomax_hardcore Maltodextrin, fehérje keverék [instant tejsavófehérje koncentrátum, micelláris kazein, PeptoPro®, (tejfehérje hidrolizátum)]; kakaópor (10-12%), kreatin monohidrát, természetes aroma (csokoládé), dextróz, béta-alanin, L-glutamin, L-leucin, L-treonin, taurin, béta-hidroxi-béta-metilbutirát-kálcium, L-alanin, L-arginin, Palatinose™ , kukorica keményítő, sűrítőanyag (xantán gumi), L-valin, ízfokozó (só), L-fenilalanin, L-tirozin, Avena sativa kivonat, édesítőszerek (aceszulfám-K, szukralóz), keserűdinnye kivonat (Momordica charantia), kálcium-piruvát, Coleus forskohlii kivonat, L-karnitin L-tartarát, L-izoleucin, magnézium-oxid, mikronizált kreatin-monohidrát, bromelain, papain, kreatin-citrát, kreatin-foszfát, kreatin-piruvát, KreAlkalyn®, alfa-liponsav, alfa-ketoglutarát-kálcium, BioPerine® (borskivonat), cink-szulfát-monohidrát, nikotinamid, króm-pikolinát, folsav. Gyógyszereim: Foster 2*1puff reggel és este Aerius 1 tabletta este Mometason Sandoz: 2*1 szipp reggel ée este Válaszát előre köszönöm! Gábor

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a asztma témában

        Kedves Gábor! Az aszthma kezelését akkor is folytatni kell, ha nincsenek panaszai, hiszen az a cél, hogy teljes értékű életet élhessenek az aszthmások is. Ha felfüggesztik a kezelést, néhány hónap múlva újra jelentkezik a nehézlégzés, és a betegség súlyosbodik. Tekintettel arra, hogy hazánkban is sok sportoló aszthmás van, úgy gondolom, hogy alapvetően nem tiltott az engedélyezett táplálék kiegészítők szedése a megfelelő mértéket betartva, bár én nem ajánlom rendszeres használatukat. Ha mégis kipróbálja, felhívom a figyelmét arra, hogy csak bevizsgált terméket fogyasszon,figyeljen arra, hogy az összetevők között ne legyen allergiát okozó anyag. Mivel munkám során nem foglalkozom ilyen termékekkel, azt ajánlom kérje ki hozzáértő sportorvos véleményét! Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2014. július 15., 23:25; Megválaszolva: 2014. július 17., 07:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Alvesco inhalátort használok. Szeretném elkezdeni a Yasminelle fogamzásgátló gyógyszer szedését. Ezeken kívül még Nebilet 5mg gyógyszert is szedek. Az Alvesco inh. használata befolyásolja a Yasminelle gyógyszer hatását?...