• Allergia kezelése gyermekeknél

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A fiam 6 és fél éves, a következőkre állapították meg, hogy allergiás: penészgomba, mogyoró, korai fák, fűkev., házi por, lisztatka, macskaszőr, kutyaszőr. Két és fél éve szedjük naponta a Zyrtec cseppeket. Egy évvel ezelőtt orrmandula műtétet hajtottak végre. Október közepétől áprilisig a következő tünetek jelennek meg: reggeli orrdugulás, nagyrészt nedves valamikor száraz köhögés, tüsszögés, bőrviszketés. A Zyrtec cseppek már nem használnak, így váltottunk a Claritine szirupra, de egyelőre nem tapasztaltunk javulást. Érdeklődnénk, hogy milyen kezelési formát javasol, illetve nyitottak vagyunk a homeopátiás kezelésekre is. Ezzel kapcsolatban szeretnénk tájékoztatást kérni. Válaszát előre is köszönjük.

        Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! Az októbertől áprilisig tartó tüneteket legvalószínűbben a poratka-allergia okozza, ezért poratka ellenes allergénspecifikus immunterápia szóba jöhet kisfiánál. Részletesebben olvashat erről a kezelési módszerről a www.gyerek-allergia.hu honlapon! Gyógyszerelés terén az Aerius oldat szedését javasolnám a Claritine helyett (5 ml/nap). Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla

        Kérdés: 2011. október 28., 12:25; Megválaszolva: 2011. október 29., 16:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: