• Lisztérzékenység

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Nő/Úr! Azt szeretném kérdezni, hogy vérvétel alapján lisztérzékeny vagyok-? Eredményem: EMA IgA: negatív, EMA IgG: negatív, TransgleaIgA: 5.1 Már lassan egy éve küszködök csalánkiütéssel , most járok vizsgálatokra, kivetettem nyáron a mandulámat is, más nem szerepel gócként, allergiatesztek is negatívak.Most azt javasolták egyek gluténmentesen 4 hétig és meglátjuk,mennyire enyhülnek a tünetek, a viszketések. Vagy esetleg milyen vizsgálatra kellene még mennem? Köszönöm válaszát!Tisztelettel:Melinda

        Dr. Csáki Csilla válasza a lisztérzékenység témában

        Kedves Melinda! Nem, Ön nem lisztérzékeny a leletek alapján. Cslánkiütést okozhat még felnőttben: pajzsmirigy gyulladás, autoimmun betegség, vírusos májgyulladás, Helicobacter gyomorfertőzés. Ezeket ki kellene zárni! Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla

        Kérdés: 2011. október 27., 18:56; Megválaszolva: 2011. október 29., 17:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: