• Férgesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Kisfiam öt éves, másfél éve járunk allergia vizsgálatokra, mert allegiás urticaria jött elő nála, ami gyógyszerszedés nélkül két alkalommal ödémás problémákat is okozott. Az allergia vizsgálatokon minden negatív lett, viszont az iGe értéke 98 ,ami alapján mégis van valami a szervezetben.Olvastam egy orvosi oldalon, hogy a szervezetben levő férgek is okozhatnak allergiás tüneteket, annak ellenére, hogy a féreg vizsgálat negatív lett. Ha a féreg nem a bélben van, hanem a szervezet más részében. Mit ajánl? lehet ez az ok? És meg lehet bizonyosodni erről? van rá gyógyszer, ami az egész szervezetet féregteleníti? És nem káros a szervezetnek? Válaszát nagyon várom és előre is köszönöm! Tisztelettel: garykata

        Dr. Csuth Ágnes válasza a csalánkiütés témában

        Kedves Kérdező! A magas IgE az allergiás betegségek velejárója, nemcsak parazita fertőzésben van jelen. Ha a széklettenyésztés negatív volt, nem tenyészett ki féreg, nem volt látható féregpete, akkor nem szükséges féregűző kezelés. Azt lenne érdemes megírnia, hogy mennyire volt részletes az allergológiai kivizsgálás, esetleg lehet még olyan vizsgálat, amit érdemes lenne elvégeztetniük.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. október 22., 10:41; Megválaszolva: 2011. október 24., 12:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: