• Mogyoróallergia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Kislányom testét (2,5) vasárnap délután ijesztő mértékben ellepték a kisebbtől gyerektenyérnyi méretig terjedő csalákiütések (nem én diagnosztizáltam, elvittük az ügyeletre). Az ügyeletes orvos szerint ételallergia okozhatta őket. Csak a nutellára tudok gondolni, mint okozóra, minden más élelmiszert, amit aznap evett, már régóta rendszeresen fogyaszt. Lehetséges, hogy a mogyoróallergia nem fulladásos, hanem bőrtünetben jelentkezik? Egy ilyen agresszív csalánkiütéses rekció átmehet fulladásba? Keressek fel allergológiai szakrendelést, vagy egyetlen eset nem teszi ezt indokolttá? Ma reggelre egyébként elmúltak a kiütések, az éjjel végig mellette voltam, de nem tapasztaltam légzési nehézségeket. Köszönöm Ágnes

        Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

        Kedves Ágnes! Gyerekeknél a csalánkiütést leggyakrabban ártalmatlan vírusfertőzések okozzák, sokkal ritkább az ételallergia. A mogyoróallergia nem lehetetlen, de csak akkor gondoljanak erre, ha a mogyorókrém ismételten okoz tüneteket. Komolyabb kivizsgálást, allergiavizsgálatot csak ismétlődés esetén javasolnék, ill. ha 6 hét alatt sem múlik el teljesen a csalánkiütés. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla

        Kérdés: 2011. szeptember 26., 09:35; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 07:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: