• Lehet ilyen allergia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        35 éves vagyok, gyerekkorom óta gyakoriak légúti megbetegedéseim, a náthától, torokgyulladástól kezdve arcüreggyulladásig, hörghurutig. A hűvös idők beköszöntétől a meleg nyári napok megérkezéséig bármikor számíthatok ezekre. Ha megbetegszem, nagyon legyengülök, általában hetekig, de van úgy, hogy majdnem egész télen tartanak, vagy vissza-visszatérnek tüneteim. Garatmandulámat gyerekkoromban nem javasolták kivenni, de pár éve gégészeti vizsgálaton már nem is találták. Kb. 10 éve orrsövény műtétem volt, akkor konkrétan erre irányuló vizsgálat nélkül allergiás rhinitist is megállapítottak, ami után legalább egy évig Claritin tablettát szedtem, de semmi érzékelhető változást nem hozott. Két éve újra szóba került a gyakori gondok okaként az allergia, ekkor már vizsgálaton is voltam, a Prick teszt semmilyen allergiát nem mutatott ki. Az utóbbi két télen már szeptembertől kezdődően napi rendszerességgel pecsétviaszgomba kapszulát és C vitamint szedtem, azt mondhatom, hogy talán így rövidebb ideig tartottak az egyes megbetegedéseim, de jelentős változás nem történt. Most egy foggyökérkezelést követő egy hónapos arcfájdalom után jobb oldali arcüreggyulladást diagnosztizáltak, melynek következtében műtétre került sor. A fájdalmon kívül semmi más tünetem nem volt, koratavasz óta náthás sem voltam. A műtét során arcüregből vett szövetmintában nagy mennyiségű eosinophil leukocytát találtak, és most újra allergiára terveznek kezelni. Egyébként kifejezetten allergiára jellemző tüneteim soha nem voltak. Nyári meleg időben soha semmilyen panaszom nincs, de már félek, amikor jön a tél. Nagyon szeretném, ha ez a helyzet változna, de nem szeretnék hosszú időn át olyan gyógyszereken élni, amik nem oldják meg problémámat. (kezdem úgy érezni, ha mással nem magyarázható, fogjuk allergiára)

        Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! Poratka vagy penészgomba allergiára tippelnék. Javaslom az ismételt Prick-tesztet és ha ez újra negativ lenne, a vérvizsgálatot! Lehet, hogy pont azt az allergént nem nézték Önnél, amire rénylegesen allergiás. Ilyen előfordul néha. Csak ki fog jönni végre, mire is allergiás! Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla

        Kérdés: 2011. szeptember 24., 08:24; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 21:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: