• Laktóz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Több kérdésem lenne: 1., hogyha laktóz allergiám van, akkor valóban ehetek élőflórás bio joghurtot?-az élőflóra tartalmaz elegendő laktózbontó enzimet? 2., a lactobacillus is laktóz? Ezt különböző probiotikumokban találom.Fogyaszthatom? 3., A hüvelykúpok, amik tartalmaznak laktózt-azok is allergiát válthatnak ki? 4., Milyen vitaminokat szedjek, hogy a nagyfokú allaergiám miatti tej kihagyása miatt ne legyenek később problémáim? Természetesen laktózmentes termékeket fogyasztok ill. ismerem a Lactas tablettát(amitől szép kiütések lesznek az arcomon:-()

        Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! 1. Laktóz allergia esetén kisebb mennyiségű laktóztartalmú élelmiszer általában még tünetek nélkül fogyasztható. A mennyiség mindenkinél egyénileg eltérő, attól függően, mennyi a laktózbontó enzim aktivitása a bélrendszerében. 2. A lactobacillus laktózt bontó bacillus, segíti a laktóz bontását. Probiotikumban is lehet kevés laktóz. 3. A hüvelykúpokat nyugodtan használhatja, ez ugyanis nem allergia, hanem cukor lebontási zavar. Nincs allergiás reakció ebben a betegségben. 4. Szedjen kalciumot valamint vasat, B12 vitamint, folsavat tartalmazó multivitamint. A laktózmentes tejtermékekben ezek a vitaminok nagyrészt benne vannak, a kalciumtartalmuk is teljesen normális. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla

        Kérdés: 2011. szeptember 19., 15:51; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 12:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: