• Csalánkiütés kezelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jo napot kivanok. Egy hete csalankiutesek vannak a labamon. Sajnos ha egy rend elmulik,ujabb jelentkezik. Eddig meg soha nem volt ilyen problemam. gondolom valami allergia lehet. Sajnos mar nem tudom mivel kezelhetnem,hogy elmuljon. Orvosnal meg nem voltam, mivel egeszsegugyi asszisztensno vagyok es tudtam,hogy ilyen esetben mit kell tenni. Kerem szepen valaszolni. Elore is nagyon szepen koszonom.

        Dr. Csáki Csilla válasza a csalán témában

        Kedves Kérdező! Gyakran nem allergia, hanem valamilyen vírusfertőzés vagy egyéb gyulladás okozza a csalánkiütést. Általában 6 hét alatt elmúlik. Addig is, szedhet vény nélküli Allegra tablettát a kiütésekre, napi egyet. Emellett tartson 3 hetes színezék-adalékmentes diétát és kerülje a csokoládét, kakaót, sajtot, alkoholt, halat, rákot, erős fűszereket. 6 hét után, ha nem múlik el addigra teljesen, forduljon bőrgyógyászhoz kivizsgálás céljából! Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla

        Kérdés: 2011. szeptember 15., 13:33; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 15:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: