• Mi lehet ez

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Nem tudom mi a gond az egészségemmel, remélem tud szolgálni segítséggel Körülbelül 3 éve kezdődött, észrevettem nem bírom az alkoholt, a legkisebb mennyiségtől is zavarodottá váltam. No nem mintha sokat ittam volna. Ezt követően természetesen elhagytam, de a memória problémák enélkül is megjelentek és jelentkeznek a mai napig. Sok orvosnál voltam, szinte az összes diagnosztikai eljárásban részt vettem, de lényeges eltérést nem találtak eleddig. további progresszió Tavaly nyáron hirtelen nehézkessé vált a vizelet ürítés, mintha eltűnt volna belőlem a viz, pedig ittam rendesen. sporttal kompenzáltam. mostanában reggelente émelygéssel és fejfájással ébredek, nem tudom magam kialudni, s nem csak az alkoholt a cukros, és fehérjedús ételeket sem bírom. A nap folyamán a szellemi teljesítőképességem ingadozik, aszerint hogy épp mit veszek magamhoz. (Feltételezem a fehérje mennyiségben rejlik az ördög), Izzadásra jobb lesz, mintha megszabadulnék izzadással valamitől. Barna foltok jelennek meg a bőrömön, emellett a sebek, melyek horzsolás jellegüek nem vagy nagyon nehezen, maradandó véraláfutásos-zuzodásos nyommal gyógyulnak. Segítségét előre is köszönöm

        Dr. Szanyi Andrea válasza a alkohol, fehérje intolerancia témában

        Kedves Kérdező ! A leírtakban nem szerepel, hogy történt-e és mikor laboratóriumi vizsgálat. Mindenképpen javasolt vércukor, májfunkciós, vérkép, véralvadási paraméterek vizsgálata. A memóriazavar, fejfájás hátterében a kialvatlanság is állhat. A bőrén levő barna foltokat mutassa meg háziorvosának. Ha nem fogyaszt kellő mennyiségban szénhidrátot, fehérjét, az valóban kihat szellemi teljesítőképességére, aktivitására. Előfordul, hogy valaki már kisebb mennyiségű alkoholtól is rosszul lesz, ez esetben egyáltalán ne fogyasszon.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. szeptember 07., 19:37; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 09:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: