• Helikobakter + Allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő / Úr! Nemrég jártam allergiavizsgálaton, mert arcomon piros foltok/kiütések jelennek meg időről időre. A leletek szerint Cladosporium Herbarum és Alternaria Alternata szintje emelkedett. Pluszban végeztek még Helikobakter vizsgálatot is, aminek az eredménye a következő: H.pylori IgA : 1300 NTU/mL normál (referencia tartomány: <15000) H.pylori IgG : 24000 NTU/mL magas (referencia tartomány: <15000) Megjegyzés: Helicobacter pylori pozitív Sajnos jelenleg külföldön vagyok és az itteni orvosok nem veszik figyelembe a magyar labor eredményét, hazautazni pedig mostanság nem tudok. Kérem legyenek szívesek megmondani, hogy a fentiek bármelyike okozhat-e bőrpirosodást az arcon, és hogy mi lenne a kezelés módja. Válaszukat előre is köszönöm.

        Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! Leírása alapján penészgomba allergiája biztosan van, emellett erősen emelkedett a Helicobacter fertőzésre utaló ellenanyaga. Ennek kezelése antibiotikummal és gyomorsav lekötő gyógyszerekkel történik, gasztroenterológus belgyógyász orvos feladata. A Helicobacter fertőzés okozhat visszatérő kiütéseket, arcpirosodást. Kezelése szükségesnek tűnik. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla

        Kérdés: 2011. augusztus 21., 22:01; Megválaszolva: 2011. augusztus 27., 09:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: