• Anafilaxia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. illetékes doktor ur/nő...allergiával kapcsolaban szeretném kérdezni a leirtakkal is alátámasztani a következő velem történteket:.....történt a közelmultban hoigy erős értágulatos, kipirosodásos, viszketéses, csalánkiütéses, deréktől felfelé, előjött, olyan érzés volt, mintha egy forró katlanba zártak volna....orvos, gyorsan, injekció Medrol, és rövid idő alatt elmult......Előtte ami történt velem:: az a kövekező: bevettem 1 szem szokásos blokium diut, + 2 szem summetrolimut, tévedésből andaxin helyett., továbbá, beleszagoltam egy telemosóporos illatos zacskóba,....majd leültem begyujtani a cserépkályhába: fontos megjegyeznii, hogy ilyen valamiféle sötétszinü anyaggal bevont hen geralaku brikettet fogdostam, s közben kezdett el viszketni előbb egyik, majd másik tenyerem. Rövid idő után aztán felgyorsultak az események, vagyiis deréktől felfelé már mindenütt viszkettem, katlan és a többi..... Szeretném leirni: a blokium diut már évek óta szedem, persze nem summetrolimmal, tolvábbá semmilyen tejre, tojásra, sajtra, és egyéb élelmiszerre nem vagyok allergiás,.A briettet talán még nagyon keveset haszáltam begyujtáshoz.....Válaszukat nagyon szépen köszön öm Tisztelettel Magdolna.

        Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

        Kedves Magdolna! Feltehetően a Sumetrolim téves bevétele okozhatta az anafilaxiás tüneteket. Ezt a jövőben ne vegyen be! Élelmiszerallergia nem valószínű, a brikett sem szokott így hatni. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla

        Kérdés: 2011. augusztus 10., 15:56; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 22:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: