• Égésszerű hólyagok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Nő! Voltam bőrgyógyásznál, hogy kiderüljön, miért is vannak azok az égés szerű hólyagok a testemen. A Dr. Úr azt mondta, fém allergiám van. Én csak azt nem értem, hogy akkor hogy jöhettek ki a lábamon, a lábam között és a fenekemen. Mert ott semmi olyan testrészem nem érintkezik fémmel. Azt még megértem, hogy a hasamon azért jött ki. Küldök egy képet a lábamon lévő sebről, de a többi sebem is így néz ki. Semmi fémes dolgot nem használok az övcsaton kívül, még ékszereket sem. Lehet ilyen reakció egy övcsattól? Kétségbe vagyok esve, mert igazából nem akarom elhinni, hogy ilyen reakciót tud kiváltani a szervezetemből. Persze ezzel nem akarom én az orvos megállapítását kétségbe vonni, csak nem értem, ha eddig nem volt, most egyik napról a másikra ilyen hirtelen kijött rajtam. Köszönöm, hogy meghallgatott.

        Dr. Gál Mónika válasza a fémallergia, bőrbetegség témában

        Kedves Kérdező! Amennyiben ténylegesen fémallergiája van, természetesen az övcsat is kiválthatja a tüneteit. A fémallergia rátevéses bőrpróbával vizsgálható bőrgyógyászati allergológiai szakrendeléseken. A kontakt allergiára egyébként jellemző, hogy szóródnak a tünetei azon területekre is, ahol nem érintkezett a kiváltó allergénnel.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. augusztus 09., 16:39; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 12:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: