• Allergia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves DrNő! Van egy szép 14 éves lányom.És olyan gondunk van hogy fizikai terhelésre,(kerépározás,futás, )vagy melegre ha megízzad testén többszáz hólyagszerű kiütés jelentkezik ami nagyon viszked neki.Ha lehűti vagy zuhanyozik megszünik.Hová forduljunk?Mi lesz vele tesi órán? köszönettel egy aggód anyuka

        Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

        Kedves Anyuka! A fizikai terhelésre, hőhatásra jelentkező csalánkiütés lehet alkati eredetű, ez azt jelenti, hogy semmi különös kimutatható oka nincsen. Ebben az esetben antihisztamin tartalmú gyógyszer bevétele ill. tartós szedése segít tünetileg. Egy részletes belgyógyászati kivizsgálás esetleg felderíthet rejtett okokat, ilyen lehet egy gócfertőzés az arcüregben, húgyutakban vagy pajzsmirigy rendellenesség. Allergiás háttér igen ritka, az a jellemző ilyenkor, hogy bizonyos élelmiszerek fogyasztását 1-2 órán belül követő fizikai terhelés vált ki csalánkiütést. Ezt csak úgy lehet diagnosztizálni, ha gondosan megfigyelik, van-e ilyen összefüggés. Ha igen, akkor fizikai terhelés előtt ilyen élelmiszert nem szabad fogyasztani vagy legjobb már egyáltalán nem enni 1-2 órával a sportolás előtt. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla

        Kérdés: 2011. július 26., 21:49; Megválaszolva: 2011. július 28., 08:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: