• Ekcémás a kezem?!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Nő, Dr. Úr! Az utobbi hónapokban úgy vettem észre, hogy kezd terjedni, a talán ekcéma az ujjaimon! (1-es típusú cukorbeteg vagyok de ez szerintem most nem függ össze!) Lehet, pl. munkahelyi allergia? Gondolok itt a különböző műanyagok, gumik, vegyszerek, és nyáklapok-ra..? Szokott néha olyan módon enyhülni a tünet, hogy szinte nem is látni! Viszont érzem: a bőr kezd megkeményedni és szinte a húsig le tudom szedni... aztán elkezd kiszáradni mint a mellékelt képeken is látható! Nem viszket, nem fáj! Voltam a háziorvosnál, aki bőrgyógyász! Ő felírt nekem valami kikevert kenőcsöt. Hetekig kenegettem az ujjaim... de mondanom sem kell, hogy nem ért semmit! Nem akarom, hogy ennél tovább terjedjen és akár a párom is elkapja! Van erre végleges gyógymód? Vagy csak enyhíteni lehet a tüneteimet? Kérem segítsen! Képek: http://www.imageserve.info/img_store/2011/07/25/8/8e16c9500115153c78ea4f1de72a73b7.jpg http://www.imageserve.info/img_store/2011/07/25/4/4edb5330537edd05b1ec7a13477abc41.jpg http://www.imageserve.info/img_store/2011/07/25/1/1e500039895b4d3dbcd05d6231f52e43.jpg http://www.imageserve.info/img_store/2011/07/25/8/88df064402a6f5718fab89ae1c651c6b.jpg http://www.imageserve.info/img_store/2011/07/25/4/4874aa5126f213a349d4ef67f4ed60e0.jpg http://www.imageserve.info/img_store/2011/07/25/4/45fb6aea76064a78226b7ab2c91cd7c4.jpg http://www.imageserve.info/img_store/2011/07/25/d/d1f59472990a4d8ed379b664d7a41b2b.jpg Köszönöm! Üdvözlettel: Péter

        Dr. Gál Mónika válasza a ekcéma, kontakt dermatitis témában

        Kedves Kérdező! A képeken látható tünetei allergiás vagy irritatív reakciónak is megfelelhetnek. Ha az említett anyagok irritálják a bőrt, akkor a tünetek végérvényesen megszüntethetők, ha viszont allergia, túlérzékenység alakult ki valamely összetevővel szemben, akkor kiújulhatnak minden újabb bőrrel való érintkezéskor. Az ilyen fajta allergia bőrtesztekkel vizsgálható bőrgyógyászati szakrendeléseken. Addig is használjon bőrpuhító, lehetőleg ureát tartalmazó krémet.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. július 25., 16:47; Megválaszolva: 2011. július 26., 12:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: