• Viszketés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem! A kisfiam problémájával fordulnék Önökhöz. Kb. egy hete hasmenéses tünetek jelentkeztek nála. Az egész 2 nap alatt lezajlott, nem is foglalkoztunk vele igazán. Nem tudjuk összefüggés van-e a két dolog között, de akkor kezdődött a viszketés, ami az egész testére kiterjed. Azóta szinte folyamatosan vakarózik, leggyakrabban a szeme környékét és az orrát piszkálja. Érdekes, amikor pihen, akkor teljesen nyugodt, nem vakarózik. Elsőre a háziorvossal együtt gilisztára gondoltunk, mivel kisfiam elmondta, hogy úgy érzi hangyák vannak a popsijában, amik nem jönnek ki és zavarják. A végbél környékét nem igazán vakarja. Ennek ellenére Wermox kezelést javasoltak. Megjegyezném, hogy gilisztát nem láttam a székletében, igaz még csak mostanában kezdtem el odafigyelni rá. Mivel a fenti tünetek a strandra járást követően jelentkeztek, ezért úgy gondolom egyéb diagnózis is lehetséges. Száraz bőr, valamilyen fertőzés stb. A történtek óta a kisfiam étvágytalan, de jókedvű. Bőrelváltozást, orrfolyást, szemgyulladást nem tapasztaltunk. A viszketése nagyon szembetűnő, szegényemet iszonyatosan zavarja. Wermox mellett Kálciumot és Zyrtecet kap (1 napja), a panaszok eddig nem enyhültnek. Széklete mára normális. Egyelőre kivizsgálásokra nem tudunk elmenni, mert vasárnap indulunk "???" nyaralni. Allergiája eddig nem volt, mosóport, öblítőt nem váltottunk. Van két plüss kisállata, amiket rendszeresen mosunk. Ma jobban megfigyeltem a vakarózását. Ébredés után mintha nem vakarózna, a viszketés kb. fél óra elteltével kezdődik. A korábbi fürdetőket félretettük, a bőrét testápolóval kenjük, mosdókenőcsöt használunk. Egyelőre ennyi információval rendelkezem. Bármiféle véleményt és tanácsot elfogadok. Segítségüket előre is köszönöm! Üdvözlettel: K.K.

        Dr. Gál Mónika válasza a viszketés témában

        Kedves Kérdező! A leírt viszkető bőrtüneteket kiválthatta a hasmenést elindító kórokozó (vírus, baktérium parazita stb), de a lezajlott fertőzés okozta gyulladás, az arra alkalmazott esetleges gyógyszerezés is. Nagyon fontos a tüneti kezelés mellett, hogy elvégezzék a széklet laboratóriumi vizsgálatát baktérium, gomba, parazita, féreg, féregpete irányába is. Az eredményig javaslom a Zyrtec folyamatos szedését tovább.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. július 22., 10:15; Megválaszolva: 2011. július 25., 16:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: