• Sárgás csomó

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktor no. Engedje meg hogy az elejetol leirjam tortenetemet. korulbelul egy es fel eve volt egy erosebb megfazasom.Akkor a bal arcam tapintasra kisse erzekeny volt. Ugy ereztem mintha minen fogam fajna. Az orrom be volt dugulva. Sok, sargas, nyalkas csomo folyt le a torkomot. A munka vegett nem tudtam rogton orvoshoz menni de elkezdtem szedni Paracetamolt(itt Angliaba megfazasra mindig ezt adjak) 3-4 napig szedtem. Jobban is voltam de ujra nathasnak kezdtem magam erezni. Elmentem az orvoshoz azt mondta hogy folytassam a paracetamol szedeset es hogy jo lesz. egy honap utan ismet elmentem hozza hogy mar jol vagyok de az meg az orrom mindig be-bedugul es meg mindig folyik le a torokomon az a csomo.(neha kellemetlen izu,szagu). Adott orrsprayt.. 2-3honapig fujnom kellett. de nem vettem eszre oriasi javulast. visszamentem ismet egy masik orrsprayt adott. attol sem lett jobb. Ujra meglatogattam es megmondtam hogy mar elegem van hogy ugymond ,,kiserletezik,, rajtam. Igyhat vett mintat a csomobol. Azt mondta hogy nincs semmi bakterialis tartalma es hogy o allergiara gyanakodik. elkezdtem allergiara szedni orvossagot . A tuneteim javultak de az orvossag alatt is volt csomo a torkomon.(ritkabban mint azelott) es az ordugulas is joforman megoldodott. most egy hete abbahagytam szedeset es ugy nez ki hogy a tuneteim jonnek vissza. Marmint gyakrabban dugul be az orrom es gyakrabban erzem a torkomban a csomot. Tanacsat szeretnem kerni hogy mit csinaljak?? Tenyleg allergia okozza ezt? Valaszat elore is koszonom

        Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! Leírása alapján krónikus arcüreggyulladása lehet. Fül-orr-gégészeti vizsgálat, arcüreg rtg felvétel tudná tisztázni a diagnózist. Allergia is lehetséges a háttérben, de nem feltétlenül. Mindezeket vizsgálat nélkül nem lehet konkrétan megállapítani. Egy erőteljes antibiotikus kezelés 2 hétig, kiegészítve gyulladáscsökkentő orrspray használatával és infralámpázással valószínűleg jót tenne Önnek, de a gyógyszereket orvosnak kell felírnia.Allergiavizsgálat is szükséges lenne. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla

        Kérdés: 2011. július 17., 13:43; Megválaszolva: 2011. július 20., 07:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: