• Urticaria

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyem/Uram! A párom, aki 27 éves férfi 2007 óta szenved mint már kiderült krónikus urticaria-ban. 2008-ban az Eosinophil száma a meghatározott 1.0-4.0 tartományban 5.0 volt, 2011-ben 7.7 folyamatosan nő. 2 orvosnál jártunk eddig: Egy bőrgyógyásszal túl vagyunk egy Vermox, Doxycyclin és Nizoral kúrán. Mellette Fenistil kapszulát szedett. (A nizoral mellett teljesen fellángoltak a tünetek a gyógyszer bevétele után 1-2 órával. A gyomrát teljesen kikészítette a 3 kúra, folyamatos hasmenése volt, végül semmi eredményre nem vezetett). Prick teszt és Spec Ige teszt teljesen negatív. Egy allergológus fül orr gégészeti, és Urológiai góckutatása negatív, a szájsebészeten röntgennel találtak némi gyulladást, de mivel túl problémás lenne a csapokat kivenni a fogsorából, illetve annyira jelentéktelen a gyulladás, így ez is abbamaradt. Abban kérném a segítségét, hogy tudna ajánlani Budapesten vagy Miskolcon szakorvost és kórházat-rendelőt, ahol minden speciális vizsgálatot el tudnak végezni és aki ért ehhez a betegséghez, mert úgy érzem sötétben tapogatózunk, a tünetek meg ahogy telik múlik az idő egyre többek, rosszabbak, gyakoribbak. Nem tudom mennyire lehet összefüggésben, de lassan egy 2 éve panaszkodik néha enyhén véres székletre és fájdalmas székelésre. Tippelünk az aranyérre, kamillás ülőfürdő segíteni szokott. (De amúgy jártunk góckutatáson Urológusnál, lehetséges, hogy semmit nem vett észre? Egyébként a vizsgálat után szörnyű fájdalmai voltak napokig) Segítségét előre is nagyon szépen köszönöm!

        Dr. Csáki Csilla válasza a urticaria témában

        Kedves Kérdező! Leírása alapján párjának valamilyen autoimmun eredetű urticariája lehet, ebben az esetben immunológiai kivizsgálás még kideríthet valamit. További góckutatásokat, antibiotikus kezeléseket már nem tartanék szükségesnek. Elképzelhető, hogy a véres székletet sem aranyér, hanem pl. bélgyulladás okozza, ami szintén lehet autoimmun betegség. Budapesten legmagasabb szinten a SE Bőrklinikáján Prof. Dr. Temesvári Erzsébet foglalkozik urticariával. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla

        Kérdés: 2011. július 12., 08:47; Megválaszolva: 2011. július 14., 08:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: