• Allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! Kisfiamnak 15 hónaposan volt táplálékallergia vizsgálata. Gyakori széklet miatt volt rá szükség. Minden negatív lett ( tej, tojás, mogyoró, liszt stb.) , viszont az IGE 36,40 ami igen magas. Én úgy tudom, hogy az allergiás embereknél szokott ez az érték magas lenni. A kérdésem az, hogy hogyan lehet az, hogy ez az érték a kisfiamnál magas, holott semmiféle allergiát nem tudtak kimutatni nála. Lehet, hogy más jellegű allergiája van? Merre vizsgálódjunk tovább? Most 2 éves. Tisztelettel várom válaszát!

        Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! A magas IgE érték azt jelenti, hogy kisfia valóban hajlamos allergiás betegségekre. Ekcémás gyerekeknél gyakori lelet a magas össz IgE konkrét kimutatható allergia nélkül. Várható, hogy néhány éven belül valamilyen kimutatható allergia is ki fog alakulni kisfiánál. A továbbra is fennálló gyakori, lazább széklet tejcukor (laktóz) intoleranciára vagy lisztérzékenységre utalhat, ezeket gasztroenterológiai szakrendelésen tudják vizsgálni. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla

        Kérdés: 2011. július 05., 10:39; Megválaszolva: 2011. július 05., 21:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: