• Allergia teszt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Kérdésem az lenne hogy allergiavizsgálat előtt mennyi idővel kell abbahagyni az allergiagyógyszer szedését?(aerius) ételallergia vizsgálat hogyan zajlik,illetve az epicutan teszt? Nyáron elvégzik ezeket vagy mindenképpen várni kell őszig?Ugy tudom az allergiaszezonban nem érdemes ilyet csináltatni,de az én allergiám állandó egész évben.Légúti tünetek,illetve arcon lévő viszkető kiütések is. A választ előre is köszönöm

        Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! Allergiavizsgálat előtt 5 teljes nappal már nem szabad szedni antihisztamin tartalmú gyógyszert, így Aerius tablettát sem. Az ételallergia vizsgálat Prick-teszttel, tehát alkarra cseppentett allergénekkel történik. Leolvasását 20 perc várakozás után végezzük. Az epicután teszt során a hát bőrére ragasztunk 35 féle allergént, amit kozmetikumok, mosószerek, tusfürdők, fémek, fogászati anyagok, hajfestékek tartalmaznak és 48 óra múlva vesszük le ezt a tapaszt. Utána még 5 és 7 nap múlva is le kell olvasni a hát bőrét, addig ez a terület nem mosható. Részletesen olvashat ezekről a vizsgálatokról a www.gyerek-allergia.hu honlapon! Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla

        Kérdés: 2011. június 20., 17:54; Megválaszolva: 2011. június 21., 18:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: