• Allergia vagy valami más?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktzornő! Már évek óta, időnként piros-szúrós, allergia jellegű kiütések jelennek meg testemen, változó helyeken. Nagyon viszketnek. NÉhány nap múlva elmúlnak.. Allergia tesztem : csirkehús érzékenység -ezt próbálom kerülni. Pajzsmirígy alulműködésre évekig szedtem gyógyszert, legutóbbi vizsgálat szerint /ez év április/ tünetmentes és gyógyszermentes vagyok. 2 napja ezek a piros-szúrós, kellemetlenül viszketős kiütések, az eddiginél soha nem tapasztalt mennyiségben jelentek meg testemen, felkar, hát, has comb, alsó lábszár - egyesével és többesével. Mustármagos tisztítástr végzek, evés előtt napi 3 x l evőkanál mustármag + 3 liter viz fogyasztásával. Segítségét megköszönve, maradok tisztelettel Baki Erzsébet

        Dr. Gál Mónika válasza a allergia, kiütés témában

        Kedves Kérdező! Többek között a mustármagos tisztítás is kiválthatta a tüneteit, de bármilyen gyógyszer, külsőlegesen alkalmazott kenőcs, de akár a napfény is okozhatja tüneteit. javaslom, hogy mutassa meg magát bőrgyógyásznak, addig is beszerezheti valamelyik antihisztamin tablettát gyógyszertárban, kérje a gyógyszerész segítségét. Valamin javaslom a speciális kúra felfüggesztését az ok tisztázásáig!


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. június 19., 20:19; Megválaszolva: 2011. június 27., 16:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: