• Laktóz érzékenység

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor!Laktóz érzékenységet állapítottak meg.Több gyógyszert szedek vérnyomásra,cukorbetegségre és ezek általában laktózt tartalmaznak.Azt szeretném tudni hogy szedhetem-e ezeket agyógyszerket.Az ezekben lévő laktóz nem gátolja a gyógysze felszívódását?Válaszát köszönöm!

        Dr. Veress Dóra válasza a laktóz intolerancia témában

        Kedves Asszonyom! A gyógyszerekben lévő laktóz hasmenést, puffadást és egyéb bélpanaszokat okozhat Önnél, ha erre érzékeny. Ha nem tudja a szervezete tolerálni ezt az összetevőt, akkor próbáljanak az orvosával olyan gyógyszereket keresni, melyek nem tartalmaznak laktózt. A gyógyszerekben levő laktóz elbomlásának hiánya nem befolyásolja a felszívódásukat, így ha nincsenek panaszai, akkor nem kell foglalkozni vele.


        Kérdés: 2011. június 19., 20:11; Megválaszolva: 2011. június 22., 00:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: