• Allergia!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr-nö! Gyermekem most volt allergia teszten kiderült hogy .házipor,fűkeverek,gabonakeverék,középvirágzásu fákra allergiás. A pol allergiárol sokat olvastam azt talán tudom kezelni bár ehez is kéne segitség de a többinél nem tudom mit kell csinálnom sajnos nem tudom mik tartoznak s fükeverékek,gabona keverékek,középvirágzásu fák csoportjába a Dr-nöm nem tul valami keedves violt és nem segitett az interneten se nagyon találok rá dolgokat.Szeretném ha segitene ezekben h legalább azt tudjam mit kerüljek el a gyermekemmel!Elöre is köszönöm a segitséget!

        Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! A pollenallergiát elkerülni nem igazán lehet, mert ezek a virágporok a levegőben messzire, több kilométerre szállnak. A középvirágzású fák csoportjába tartoznak a bükk, hárs, nyír, kőris, gyertyán, juhar, nyárfa, március-április hónapban virágzanak. A pázsitfüvek, gabonafélék csoportja május-június hónapban virágzik. Arra kell számítania, hogy a virágzási időszakban lesznek heves allergiás tünetei gyermekének. Ebben az időszakban az ablakok nappali zárva tartása, hajnalban való szellőztetés, heti ágyneműváltás, gyakori hajmosás is csökkenthetik a tüneteket. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla

        Kérdés: 2011. június 18., 01:11; Megválaszolva: 2011. június 21., 07:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: