• Lisztérzékenység- tejallergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Szakértő 22 éves fiamnál nemrég igazolódott lisztérzékenység, panasza nem volt, csak annyi hogy sovány. Most kapta kézhez gyermekem az LMG vizsgálat eredményét, azt mondták hogy tejallergiája is van, mást nem modtak. Gastroenterológiára ezt a leletet majd kb. 1 hónap múlva visszük. Kérem, 1-2 mondattal értékelje az alábbi leletet. Ha jól látom akkor lisztallergiája is van ? PPD MI 0.80 norm. Alfa laktalbumin : Mi 0,80 norm. Béta laktalbumin : MI 0,56 gátol Gliadin MI 0.76 gátol Ovalbumin MI 0.96 norm. Munkáját nagyon köszönöm. Tisztelettel Mária

        Dr. Csáki Csilla válasza a lisztérzékenység témában

        Kedves Mária! A lisztérzékenység kimutatására ma már nem a lymphocyta migráció gátlást, hanem a specifikus, transzglutamináz és endomysium ellenes IgA kimutatását használjuk. Ezek a vizsgálatok számos laboratóriumban hozzáférhetők Magyarországon. Az Ön által küldött vizsgálati módszert én nem tartom specifikusnak, nem feltétlenül utalnak lisztérzékenységre. Csak a korszerű, specifikus vizsgálatok pozitivitása esetén kell lisztérzékenység megalapozott gyanúját felvetni, ami aztán vékonybél biopsziával igazolható. Javaslom a TGA IgA és EMA IgA laborvizsgálatok elvégeztetését! Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla

        Kérdés: 2011. június 16., 17:03; Megválaszolva: 2011. június 17., 19:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: