• Allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm!Allergiás vagyok pár éve,eddig a Xyzalt szedtem márciustól-novemberig.Ebben az évben viszont még nem kezdtem el szedni.Vannak napok amikor jobban folyik az orrom,és jobban tüsszögök,de úgy éreztem,hogy ez annyira most nem vészes,és nem kell rá szednem a gyógyszert.Nagybátyám a Rókus Kórházban dolgozik,szintén allergiás.Beadta magának a Diprophos injekciót,és azóta nem szenved az allergiától.Nekem is beakarja adni,de azért tartok tőle,nem-e fog esetleg rosszabbra fordulni az allergiám.Önnek erről mi a véleménye?Adassam vagy ne adassam be?Hova fordulhatnék még tanácsért?Pl.tüdőgondozó,az allergiás asztmám miatt,háziorvos,esetleg fül-orr-gégészetre?Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Gál Mónika válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! A Diprophos egy tartós hatású szteroidkészítmény. A korábbi évtizedekben igen gyakran alkalmazták légúti panaszok enyhítésére. Mivel szisztémás hatása van, jelentős mellékhatásai is lehetnek. Csontritkulás, magas vérnyomás, szürkehályog, cukorbetegség szerepel a mellékhatások között. Ha szénanáthás panaszai vannak, tüdőgyógyász allergológushoz forduljon, de fül-orr-gégészeti vizsgálat is mindenképpen indokolt.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. június 10., 08:28; Megválaszolva: 2011. június 14., 11:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: