• Eltérések a labor vizsgálatnál

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Ur, Nő! Bőrkiütéses panaszaim felpüffedt piros arc miatt azt a tanácsot kaptam Önöktől, hogy gyulladásos gócot keressünk a szervezetben, mivel a nap és a szedett gyógyszereim nem produkálhatnak ilyen tüneteket. Tegnapi vérvételi eredményeiből leirnám a normál értéktől eltérőeket, melyek az alábbiak: vércukor 6,3 direkt bilirubin 1 gamma gt 68 hugysav 35o koleszterin 6,3 triglicerid 3,21 hdl koleszterin o,89 ldl koleszterin 3,95 MPV 7,6 neutrophil 3,12 MPXI 13,1 süllyedés 43 . alapbetegségeim: autoimmun eredetü thyreoditis, hypothyreosis k.m.n. hypertensiv szivbetegség congestiv szivelégtelen palpitatio. Kérdésem: a fenti labor eltérések szerint, milyen vizsgálatok szükségesek , hogy kiderüljön a probléma oka. Szedett gyógyszerek: lthyroxin napi 75 mg. atoris napi 2o mg amilorid. napi 1 tabl. betaloc zok 5o mg napi. 2 HETE az atoris és az amilorid tabletta szedését abbahagytam, mivel a tájékoztatóján olvastam, hogy megnövekedett fényérzékeenységet okazhat az amilorid az atoris pedig nem jó a csökkent pajzsmirigy müködés miiatt. Amióta nem szedem a két gyógyszert, a z arcpüffedés és pirosság megszünt, az alkaron és a combon jelentkező csalánkiütések csak nagyon ritkán jelentkeznek. Szives válaszát megköszönve, üdvözleettel

        Dr. Csuth Ágnes válasza a csalánkiütés témában

        Kedves Kérdező! A laborok referenciaértékei eltérőek lehetnek, ezért a labor ref. tartományát is írja meg. Ez alapján tudnám elemezni az eltéréseket, illetve jól tette, higy megírta, hogy autoimmun pajzsmirigy betegsége van, mert ez sokszor szövődik autoimmun csalánkiütéssel, ezért érdemes a góckutatás mellett bőrgyógyászaton saját szérum tesztet végeztetni.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. június 09., 14:25; Megválaszolva: 2011. június 11., 13:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: